Periajul si folosirea zilnica a atei dentare reprezinta modalitati prin care se asigura sanatatea cavitatii orale, dar si un zambet alb, frumos, insa cu toate acestea, sunt numeroase persoane nemultumite de nuanta danturii, motiv pentru care apeleaza la diferite modalitati pentru albire.

De ce se coloreaza dintii?

Cafeaua, ceaiul si vinul rosu sunt recunoscute pentru faptul ca pateaza dintii, insa acelasi efect negativ il are si fumatul. Un alt factor este reprezentat de simpla inaintare in varsta, deoarece smaltul nu mai este la fel de puternic, astfel ca dintii devin mai sensibili, iar administrarea anumitor medicamente si antibiotice pot lasa pete la nivelul danturii.Image result for Albirea Dintilor

Care sunt optiunile pentru albirea dintilor?

In primul rand ar trebui sa se mearga la un control, astfel incat medicul stomatolog sa stabileasca cine este un candidat potrivit. Cea mai comuna alegere pentru albirea dintilor este apelarea la pastele de dinti speciale, ce au in componenta anumite substante potrivite in acest sens, insa procedura nu este foarte eficienta deoarece nu permite decat indepartarea petelor de la suprafata dintilor, neavand capacitatea de a schimba nuanta.

La cabinet

Pacientii interesati de obtinerea unor rezultate mai bune si intr-un timp mai scurt, trebuie sa se orienteze catre albirea efectuata in cadrul cabinetului, unde dentistii apeleaza la un gel special aplicat pe suprafata dintilor, ce se activeaza la lumina unui laser. Operatiunea este sigura din toate punctele de vedere, gingiile fiind acoperite, astfel incat sa nu fie expuse la acele substante sau la laser.

Albirea la domiciliu

Cu toate acestea, cei care prefera sa efectueze aceasta procedura acasa, isi pot achizitiona gelul special si o gutiera, pe care sa o poarte in cursul noptii. In schimb, concentratia gelului este mult mai redusa decat cea folosita in cadrul cabinetului stomatologic, motiv pentru care rezultatele nu vor fi la fel de multumitoare.

About The Author

Kenneth Hart